In Eenvoud ligt de Grootste Kracht

 

Betekenis van vriendschap

Ik prijs me rijk dat ik een paar lieve vriendinnen mag hebben. Zo'n BFF (best friend forever hoe apart ik die afkorting ook vind klikken) van wie je, zonder veel woorden, weet hoe de ander zich voelt. Met wie je lachen kunt en huilen, met wie je eindeloos kunt praten en een volgende keer het op eenzelfde tempo kunt vervolgen. Met wie je soms dagelijks contact hebt en het andere moment wat minder zonder dat het in de weg staat. Die je in je waard laat, omdat jullie op sommige vlakken vreselijk verschillen, ook al heb je zoveel gemeen.

Juist vanmorgen lees ik een herkenbaar artikel over twee vriendinnen, die zo’n mooie band hebben. Hoe zij elkaar aanvullen, kunnen lachen om het leven en genieten van hun gesprekken. Tijdens het lezen krijg ik weer een brok in mijn keel en laat ik even mijn tranen de vrije loop. Gisteren heb ik afscheid van een vriendin moeten nemen. Een vriendin met wie ik ook veel heb mogen delen. Onze vriendschap was door de jaren heen wat verwaterd, maar nooit waren we elkaar vergeten. De mooie herinneringen kwamen voorbij. Met een lach en traan denk ik hieraan terug. Dat ze er nu niet meer is, maakt het verdrietig maar troost me met de gedachte dat we een mooie tijd hebben gehad. Een vriendschap, die niet perfect was maar wel echt. En daar gaat het om en juist dat is me heel dierbaar. 

Laureen Paling

©Kracht van Eenvoud
www.krachtvaneenvoud.coach
november 2016

E-mail